Redbubble adózás és kifizetés

redbubble adózás

A Redbubble adózás témaköre elsőkörben szokott felmerülni annak, aki belevág a print on demand üzleti modellbe. Mivel az egyik legnépszerűbb POD platformról beszélünk, így sokaknak gondot okozhat, hogy mégis milyen adóvonzata van a Redbubble oldalon keresett jövedelmednek. Kezdjük is!

Kell adózni Magyarországon a Redbubble jutalékok után?

Amennyiben itthonról szeretnél print on demand tevékenységgel foglalkozni, akkor a jutalékok után természetesen adót kell fizetned. Ennek az alapja az, hogy az ilyen oldalakon te egy gazdasági tevékenységet folytatsz, tehát nyereségre szeretnél szert tenni. Magyarországon szinte minden bevétel adóköteles, szóval ha nincs például egyházad, akkor biztosan adózni fogsz az összes megkeresett forintod után. 🙂 Ez akkor is igaz, ha külföldi céggel, mint a Redbubble, végzed a tevékenységet és a pénzt PayPal számlára kapod.

Mennyit kell adózni?

A kérdés valóban ilyen egyszerű, azonban a válasz már egyáltalán nem az. Amennyiben nem vagy jártas a vállalkozások adózási formáival, akkor először ez kész káosz lesz a fejedben. Ebben a cikkünkben megpróbáltuk egy kicsit összeszedni az adózással és a vállalkozással kapcsolatos információkat szigorúan print on demand designer nézőpontból. Ez érvényes a Redbubble adózás témájára is. De még ne kattints el, nézzük röviden mire lesz szükséged.

Először is ahhoz, hogy adózni tudj, szükséged lesz legalább egy egyéni vállalkozásra. Sok más lehetséges cégforma közül választhatsz, de jellemzően az egyéni vállalkozás teljes mértékben kifogja szolgálni a pod vállalkozásodat. Szükséged lesz egy könyvelőre, aki segíteni fog a pod vállalkozás elindításában és abban is, hogy milyen adózási forma lesz neked a legjobb. Ez több dologtól függ, hiszen nem mindegy például, hogy főállásban vagy mellékállásban leszel vállalkozó.

Mikor kell adózni a Redbubble jutalékok után?

Amíg nincs a platformról kiutalt jövedelmed, addig vedd egy játszótérnek a weboldalt. Nincs szükséged azonnal vállalkozásra. Viszont a Redbubble kifizetési rendszere automatikus, ha eléred a 20 dollárt, a megadott PayPal számládra ezt utalni fogja. Ezek után az oldal rádbízza, hogy te a helyi adózási szabályoknak megfelelően hogyan vallod be. Mivel minden országban más a jogszabály erre vonatkozóan, így érthető, hogy a cég nem fog ezzel foglalkozni. Egyszerűen rádbízza, hogy rendezd az adóügyeidet.


Ha a szeretnéd kipróbálni magad elkötelezettség nélkül, akkor használd az I Love Póló print on demand platformját és kezdj bele kockázat nélkül. Lehetséges magánszemélyként és vállalkozóként is végezned a POD tevékenységet, így semmi akadály nincs, hogy belekezdj.

Olvasd el a POD képbe hozó cikkünket is, ha többet szeretnél megtudni róla. Print on demand: keress pénzt saját termékkel gyártás nélkül

Tanulj print on demandet az első magyar nyelvű POD könyvből, amiben még több szó esik a külföldi és magyar adózásról is!

Hudák Tibor

Hudák Tibor

Print on demand gyártó, az I Love Póló franchise tulajdonosa és az Úristen, POD-ozom könyv társszerzője.

Szólj hozzá, érdekel a véleményed!

Díjmentes 4 hetes print on demand üzlet indítás képzés

Tanulj print on demand shop építést, csatlakozz a 4 hetes tanulási kihíváshoz!
Keresés
online pénzkeresés print on demand

Online pénzkeresés befektetés nélkül

Nagyon sokan vágynak egy kis plusz kereset kiegészítésre, ezért az online munkák iránti érdeklődés folyamatosan nő. Általában nagy elvárások vannak és sokan munka nélkül szeretnének meggazdagodni, sajnos őket ki kell ábrándítsuk. Pénzt azért fognak neked adni, hogyha valamilyen értékes dolgot állítasz elő, más esetben egy forintot nem fogsz keresni.

>> Elolvasom
redbubble adózás

Redbubble adózás és kifizetés

Amennyiben itthonról szeretnél print on demand tevékenységgel foglalkozni, akkor a jutalékok után természetesen adót kell fizetned. Ennek az alapja az, hogy az ilyen oldalakon te egy gazdasági tevékenységet folytatsz, tehát nyereségre szeretnél szert tenni.

>> Elolvasom
Print on demand adózás

Print On Demand adózás

Számtalan kérdést felvet a print on demand utáni adózás, ha Magyarországon szeretnél tevékenykedni benne. Összefoglaltuk a legfontosabbakat!

Tudnod kell, hogy ha itthonról szeretnél print on demand tevékenységgel foglalkozni, akkor a megszerzett jövedelmed adóköteles.

>> Elolvasom

Csatlakozz ingyenes Facebook csoportunkhoz!

Díjmentes élő adások, segítség és egy remek POD közösség vár.

Az első magyar nyelvű Print On Demand könyv

Csatlakozz az ingyenes Facebook csoportunkhoz, ahol díjmentes képzések és segítség vár!